Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No cóż, zupa jak zupa. Ale tu mamy dwie ciekawostki kulinarne - kapustę z Yorku oraz rzepę i pasternak jako składniki wywaru. W sumie bardzo smaczna zupa jarzynowa.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1400
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 371
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1400
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 371
Składniki
Warzywa pokrój w kostkę, marchew w półplasterki, cebulę zostaw w całości (z łupiną). Kapustę obierz z zewnętrznych liści, wytnij głąb i pokrój w paski. (Na zdjęciu rzepa i pasternak)
Warzywa zalej zimną wodą (ok. 2 litrów), zagotuj i pozwól, aby wywar powolutku się gotował na małym ogniu - ok. godziny. Po 30 minutach dodaj przyprawy i gałązki pietruszki. (Na zdjęciu - kapusta z Yorku)
Po godzinie wrzuć posiekaną kapustę i gotuj do miękkości (ok. 15 - 20 minut). Dopraw do smaku i podawaj. Na zdjęciu: W Dublinie, w dzielnicy Temple Bar w każdy weekend odbywają się popularne targi żywności ekologicznej, gdzie można kupić nie tylko warzywa z eko - upraw, ale również mięso, sery, wszelkiego rodzaju pieczywa i przetwory. Cieszą się dużą popularnością, chociaż ceny nie są zbyt przyjazne. :-)