Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No cóż, zupa jak zupa. Ale tu mamy dwie ciekawostki kulinarne - kapustę z Yorku oraz rzepę i pasternak jako składniki wywaru. W sumie bardzo smaczna zupa jarzynowa.
Szukasz szybkiej, a zarazem pożywnej przekąski do pracy? Nasza lekka sałatka...
Odsłon: 561
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 102
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 291
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 110
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4451
Szukasz szybkiej, a zarazem pożywnej przekąski do pracy? Nasza lekka sałatka...
Odsłon: 561
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 102
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 291
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 110
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4451
Składniki
Warzywa pokrój w kostkę, marchew w półplasterki, cebulę zostaw w całości (z łupiną). Kapustę obierz z zewnętrznych liści, wytnij głąb i pokrój w paski. (Na zdjęciu rzepa i pasternak)
Warzywa zalej zimną wodą (ok. 2 litrów), zagotuj i pozwól, aby wywar powolutku się gotował na małym ogniu - ok. godziny. Po 30 minutach dodaj przyprawy i gałązki pietruszki. (Na zdjęciu - kapusta z Yorku)
Po godzinie wrzuć posiekaną kapustę i gotuj do miękkości (ok. 15 - 20 minut). Dopraw do smaku i podawaj. Na zdjęciu: W Dublinie, w dzielnicy Temple Bar w każdy weekend odbywają się popularne targi żywności ekologicznej, gdzie można kupić nie tylko warzywa z eko - upraw, ale również mięso, sery, wszelkiego rodzaju pieczywa i przetwory. Cieszą się dużą popularnością, chociaż ceny nie są zbyt przyjazne. :-)