Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa zupa. W sam raz na gorące dni.
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4737
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 74
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 188
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 86
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4737
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 74
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 188
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 86
Składniki
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować zupę krok po kroku.
Czosnek, cebulę i chili (jeśli wolimy łagodniejszy smak to wyrzućmy pestki) należy drobno posiekać. W garnku rozgrzewamy oliwę i smażymy posiekane warzywa. Dodajemy kurkumę, kardamon i imbir i wszystko razem smażymy. Dodajemy pokrojoną i obraną marchewkę a następnie wszystko zalewamy świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy. Gotujemy pod przykryciem do czasu, aż marchewka zmięknie.
Kiedy marchew jest już miękka możemy zblendować całość na gładki krem. W razie potrzeby warto dolać wody (jeśli okaże się, że krem jest zbyt gęsty). Doprawiamy wszystko sokiem z cytryny. Zupę polecam podawać ze świeżą miętą, dzięki temu będzie miała orzeźwiający smak. Życzę smacznego!