Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa zupa. W sam raz na gorące dni.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 98
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 98
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować zupę krok po kroku.
Czosnek, cebulę i chili (jeśli wolimy łagodniejszy smak to wyrzućmy pestki) należy drobno posiekać. W garnku rozgrzewamy oliwę i smażymy posiekane warzywa. Dodajemy kurkumę, kardamon i imbir i wszystko razem smażymy. Dodajemy pokrojoną i obraną marchewkę a następnie wszystko zalewamy świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy. Gotujemy pod przykryciem do czasu, aż marchewka zmięknie.
Kiedy marchew jest już miękka możemy zblendować całość na gładki krem. W razie potrzeby warto dolać wody (jeśli okaże się, że krem jest zbyt gęsty). Doprawiamy wszystko sokiem z cytryny. Zupę polecam podawać ze świeżą miętą, dzięki temu będzie miała orzeźwiający smak. Życzę smacznego!