Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 755 Ocena: 5006
Dodano: 06.01.2020
Odsłon: 485
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości mięsa na kościach.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, liść pora, liście lubczyk - magii oraz ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków.
W międzyczasie na patelnię dodać masło oraz starte na tarce jarzynowej ogórki i je podsmażyć.
Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy aby nie było grudek. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać podsmażone ogórki, po chwili koper i gotować na wolnym ogniu, doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą oraz cukrem.
Jak już jest doprawiona wlać przygotowaną wcześniej śmietanę i zagotować.
Jeśli ktoś nie lubi mocno kwaśnej ogórkowej można pominąć sok z ogórków.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

catha 18 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Właśnie taka ogórkowa mi się marzy...Trzeba zrobić:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz