Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś Święto Trzech Króli a więc coś trzeba zjeść, plany były nieco inne ale rodzinka przegłosowała stwierdzili że mają dość mięsa i koniecznie ma być zupa. Więc jak to ja długo nie myślałam i smacznej zupy na gotowałam. Rodzinka prze szczęśliwa bo zupka była treściwa dużo ziemniaków bo tak lubimy a i kostki żeberkowe które uwielbiają ogryzać .
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36641
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3598
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 529
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2900
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36641
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3598
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 529
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2900
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości mięsa na kościach.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, liść pora, liście lubczyk - magii oraz ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków.
W międzyczasie na patelnię dodać masło oraz starte na tarce jarzynowej ogórki i je podsmażyć.
Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy aby nie było grudek. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać podsmażone ogórki, po chwili koper i gotować na wolnym ogniu, doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą oraz cukrem.
Jak już jest doprawiona wlać przygotowaną wcześniej śmietanę i zagotować.
Jeśli ktoś nie lubi mocno kwaśnej ogórkowej można pominąć sok z ogórków.