Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś Święto Trzech Króli a więc coś trzeba zjeść, plany były nieco inne ale rodzinka przegłosowała stwierdzili że mają dość mięsa i koniecznie ma być zupa. Więc jak to ja długo nie myślałam i smacznej zupy na gotowałam. Rodzinka prze szczęśliwa bo zupka była treściwa dużo ziemniaków bo tak lubimy a i kostki żeberkowe które uwielbiają ogryzać .
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2511
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 397
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34699
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 928
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2511
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 397
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34699
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 928
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości mięsa na kościach.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, liść pora, liście lubczyk - magii oraz ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków.
W międzyczasie na patelnię dodać masło oraz starte na tarce jarzynowej ogórki i je podsmażyć.
Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy aby nie było grudek. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać podsmażone ogórki, po chwili koper i gotować na wolnym ogniu, doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą oraz cukrem.
Jak już jest doprawiona wlać przygotowaną wcześniej śmietanę i zagotować.
Jeśli ktoś nie lubi mocno kwaśnej ogórkowej można pominąć sok z ogórków.