Do góry

Zupy Przepis na:

Ogórkowa z białym winem

Ogórkowa z białym winem

Autor:

Przepisów i artykułów: 189 Ocena: 2586

Dodano:

Odsłon: 423

Moja ulubiona zupa w świątecznym wydaniu;)

Składniki

  • 50 dag kiszonych ogórków
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 dag ziemniaków
  • 200 ml białego wina
  • 1 litr wywaru drobiowego
  • 200ml śmietany do zup 12 lub 18%
  • sól, pieprz czarny mielony
  • posiekany koper
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ogórki zetrzeć na grubych oczkach tarki.
    cebule i czosnek również zetrzeć tylko na drobnych oczkach.
    Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. .

  2. Ogórki z czosnkiem i cebulą przełożyć do garnka. Dodać pokrojone ziemniaki.
    Wlać wino, bulion i gotować na wolnym ogniu aż ziemniaki będą miękkie.

  3. Gdy ziemniaki będą juz miękkie dodać śmietanę i znów powoli zagotować.

  4. Na koniec doprawić solą i pieprzem oraz wsypać posiekany koperek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń