Do góry

Zupy Przepis na:

Orientalna zupa porowa

Orientalna zupa porowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 205

Pyszna rozgrzewająca zupa, polecana szczególnie zimą.

Składniki

  • 1,5 litra wywaru z kości i warzyw (można użyć kostki rosołowej drobiowej)
  • 2-3 duże pory
  • pojedyncza pierś z kurczaka
  • garść ryżu
  • sos sojowy
  • cynamon mielony
  • 4-5 ząbków czosnku
  • sól, pieprz, szafran
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kurczaka kroimy na drobną kostkę, następnie gotujemy około 10min na wcześniej przygotowanym wywarze. Pory kroimy w krążki, następnie podduszamy na maśle.

  2. Do gotującego się wywaru dodajemy ryż, następnie po około 10 min dodajemy podsmażone pory oraz resztę składników. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń