Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na intensywną w smaku i bardzo aromatyczną zupę paprykową z kawałkami kurczaka oraz intensywną nutą curry. Zupa jest smaczna, bardzo pożywna oraz świetnie rozgrzewa - jest idealna na chłodne i wietrzne dni :) Zupa jest także szybka i prosta w przygotowaniu.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 206
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 29
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 186
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 206
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 29
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 186
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 126
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją delikatnie na rozgrzanym maśle.
Do gotującego się bulionu dodajemy kumin oraz wrzucamy oczyszczone piersi z kurczaka i gotujemy je około 12 minut. Po tym czasie mięso wyciagamy, delikatnie studzimy i kroimy w kostkę.
Wszystkie słodkie papryki oraz papryczkę chilli kroimy w kostkę, dodajemy je do zeszklonej cebulki i smażymy wszystko około 10 minut. Pod koniec smażenia dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Podsmażone warzywa dodajemy do bulionu i gotujemy je do miękkości (około 10 minut). Do bulionu dodajemy także curry, słodką paprykę, oregano i pieprz cayenne. Na sam koniec do zupy dodajemy pokrojonego kurczaka, zabielamy ją uhatrowaną bulionem śmietaną i doprawiamy do smaku sosem sojowym oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Gotową zupę podajemy ze świeżą zieleniną oraz ulubionym pieczywem.
Życzę smacznego! :)