Do góry

Zupy Przepis na:

Pieczarkowa

Pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 617 Ocena: 3744

Dodano:

Odsłon: 5236

Uwielbiamy pieczarkową i ten zapach grzybów nie do opisania.

Składniki

  • 2 dowolne kawałki mięsa z kością,
  • 1 duża marchew,
  • 1 liść pora,
  • 3 małe gałązki selera,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • 500 g pieczarek,
  • 1 pęczek natki pietruszki,
  • 1,5 łyżki masła,
  • 1 mała śmietana 18 %,
  • ulubiona przyprawa w formie jarzynki,
  • 6-8 ziemniaków.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczarkowa

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, ziela i liść laurowy, gotować do miękkości mięsa.

  2. Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz przyprawę w formie jarzynki i gotować do miękkości ziemniaków.

  3. W międzyczasie na patelni rozpuścić masło i dodać oczyszczone pieczarki bez nóżek (no chyba że ktoś lubi bo ja osobiście nie), podsmażyć do wyparowania wody,

  4. Następnie dodać do gotującej się zupy gdy ziemniaki są już miękkie

  5. Oraz liść pora i selera pokrojonego drobno, pogotować około pół godziny na wolnym ogniu do miękkości grzybów.

  6. Następnie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy zalać zupę i zagotować.

  7. Na koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki

  8. I zagotować.

  9. Pyszna zupka dla małych i dużych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń