Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy pieczarkową i ten zapach grzybów nie do opisania.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1130
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1130
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, ziela i liść laurowy, gotować do miękkości mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz przyprawę w formie jarzynki i gotować do miękkości ziemniaków.
W międzyczasie na patelni rozpuścić masło i dodać oczyszczone pieczarki bez nóżek (no chyba że ktoś lubi bo ja osobiście nie), podsmażyć do wyparowania wody,
Następnie dodać do gotującej się zupy gdy ziemniaki są już miękkie
Oraz liść pora i selera pokrojonego drobno, pogotować około pół godziny na wolnym ogniu do miękkości grzybów.
Następnie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy zalać zupę i zagotować.
Na koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki
I zagotować.
Pyszna zupka dla małych i dużych.