Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita zupa. Polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
W garnku, na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać oczyszczone, umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić kilka minut na wolnym ogniu. Dodać marchewkę, pietruszkę i selera starte na tarce na grubych oczkach. Dusić i mieszać kilka minut. Dodać 1,5 - 2 litry przegotowanej, gorącej wody oraz makaron. Gotować ok. 15 min na wolnym ogniu. Na koniec dodać śmietanę, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Oprószyć natką pietruszki.