Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita zupa. Polecam.
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7178
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7178
Składniki
W garnku, na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać oczyszczone, umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić kilka minut na wolnym ogniu. Dodać marchewkę, pietruszkę i selera starte na tarce na grubych oczkach. Dusić i mieszać kilka minut. Dodać 1,5 - 2 litry przegotowanej, gorącej wody oraz makaron. Gotować ok. 15 min na wolnym ogniu. Na koniec dodać śmietanę, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Oprószyć natką pietruszki.