Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam dziś wymyśloną prze ze mnie zupkę z korzenia pietruszki, zupka jest treściwa i bardzo zdrowa a zwłaszcza na nerki. Przygotowanie takiej zupy jest bardzo szybkie ale to już podam w opisie.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 10
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 10
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody ( w zależności od ilości osób w domu u nas jest nas trzech ), dodać tłuszcz gęsi lub ulubione mięso oraz marchew wybraną z mieszanki europejskiej, całość zagotować następnie zmniejszyć ogień dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liść laurowy oraz przyprawę uniwersalną, gotować na wolnym ogniu do pełnej miękkości ziemniaków.
W międzyczasie Gdy wywar na tłuszczu gęsim ( który zaznaczę jest bardzo zdrowy zwłaszcza w czasie przeziębienia ) z dodanymi ziemniakami gotuje się na wolnym ogniu wtedy przygotować korzeń pietruszki a mianowicie obrać go ze skórki podzielić na mniejsze części a następnie zetrzeć na tarce jarzynowej.
Gdy dodane ziemniaki w wywarze z tłuszczu gęsiego są już wystarczająco miękkie wtedy dodać cały przygotowany wcześniej korzeń pietruszki. Z dodanym korzeniem pietruszki gotować zupę na wolnym ogniu do czasu miękkości dodanego startego korzenia pietruszki, doprawić jeszcze według swego smaku przyprawą uniwersalną. Jeśli dodany starty korzeń pietruszki jest już miękki dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, zagotować i zdjąć z ognia.
Ugotowaną jeszcze gorącą zupę można podać ze świeżo zmielonym pieprzem czarnym i polecam dodanie kilku kropel przyprawy w płynie z dodatkiem lubczyku - magii, zupa smakuje wykwintnie. Nie jest słodka jakby to mogło się zdawać dobrze doprawiona jest naprawdę przepyszna. Serdecznie polecam przygotowywanie zup z tartymi warzywami to dobry patent na dzieci które nie lubią warzyw.