Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza zupa krem łamie stereotyp, że z owoców zupy robi się na słodko, tylko latem, podbijając je tłustą słodką śmietanką. Wybrałam banany, które obfitują w potas, witaminę B oraz trypofan, aminokwas niezbędny do wytwarzania przez nasze organizmy strukturalnego białka, przeciwciał i serotoniny i dodałam do nich wyraziste w smaku przyprawy. W ten sposób stłumiłam słodycz owoców i podkręciłam nieco smak dania. Uzupełniłam całość gęstym jogurtem naturalnym i lekko gorzkimi w smaku kiełkami jarmużu. Pół godziny i już możecie się delektować tą kolorową bombą witaminową.
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3158
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 26
Przepis dnia
Ciasto Werona słusznie kojarzy się z miłością i poświęceniem. Potrzeba trochę...
Odsłon: 7292
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3158
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 26
Przepis dnia
Ciasto Werona słusznie kojarzy się z miłością i poświęceniem. Potrzeba trochę...
Odsłon: 7292
Składniki
W garnku podgrzać oliwę, cebulę obrać, pokroić w ćwierć talarki i wrzucić do garnka, zezłocić mieszając. Obrać banany, pokroić w talarki, dorzucić do garnka, krótko razem przesmażyć. Zalać bulionem, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie banany powinny się rozpadać.
Zdjąć z ognia, zblendować na gładki krem. Odczekać jakieś 10 minut, dodać jogurt i całość połączyć kilkoma ruchami blendera. Podawać na ciepło udekorowane kiełkami jarmużu i chipsami bananowymi. Można także, dla odmiany, zrezygnować z chipsów i wkroić małego banana już po dodaniu jogurtu.