Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-07-2022
Zdrowa, smaczna z cudownym chrzanowym posmakiem. To moja zupa z nasturcji i groszku.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17505
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 235
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 159
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 179
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17505
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 235
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 159
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 179
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Marchew, cebulę, czosnek i imbir pokroić w kostkę. Jasno zieloną część pora pokroić w plasterki. Liście nasturcji pokroić nożem na mniejsze kawałki. Groszek odcedzić na sitku i opłukać. Na łyżce oleju lekko podsmażyć marchew, cebulę, czosnek, imbir i pora. Po 5 minutach warzywa przełożyć do wrzącego bulionu. Gotować na małym ogniu 2-3 minuty.
Dodać pokrojone liście nasturcji i groszek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i gotować jeszcze 2-3 minuty. Zupę zmiksować. Podawać z ćwiartkami jajka i płatkami chili.