Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-07-2022
Zdrowa, smaczna z cudownym chrzanowym posmakiem. To moja zupa z nasturcji i groszku.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16907
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 112
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 328
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 859
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24373
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16907
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 112
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 328
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 859
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24373
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Marchew, cebulę, czosnek i imbir pokroić w kostkę. Jasno zieloną część pora pokroić w plasterki. Liście nasturcji pokroić nożem na mniejsze kawałki. Groszek odcedzić na sitku i opłukać. Na łyżce oleju lekko podsmażyć marchew, cebulę, czosnek, imbir i pora. Po 5 minutach warzywa przełożyć do wrzącego bulionu. Gotować na małym ogniu 2-3 minuty.
Dodać pokrojone liście nasturcji i groszek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i gotować jeszcze 2-3 minuty. Zupę zmiksować. Podawać z ćwiartkami jajka i płatkami chili.