Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-07-2022
Zdrowa, smaczna z cudownym chrzanowym posmakiem. To moja zupa z nasturcji i groszku.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1045
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4685
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1337
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1045
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4685
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1337
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Marchew, cebulę, czosnek i imbir pokroić w kostkę. Jasno zieloną część pora pokroić w plasterki. Liście nasturcji pokroić nożem na mniejsze kawałki. Groszek odcedzić na sitku i opłukać. Na łyżce oleju lekko podsmażyć marchew, cebulę, czosnek, imbir i pora. Po 5 minutach warzywa przełożyć do wrzącego bulionu. Gotować na małym ogniu 2-3 minuty.
Dodać pokrojone liście nasturcji i groszek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i gotować jeszcze 2-3 minuty. Zupę zmiksować. Podawać z ćwiartkami jajka i płatkami chili.