Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-07-2022
Zdrowa, smaczna z cudownym chrzanowym posmakiem. To moja zupa z nasturcji i groszku.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 616
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 616
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Marchew, cebulę, czosnek i imbir pokroić w kostkę. Jasno zieloną część pora pokroić w plasterki. Liście nasturcji pokroić nożem na mniejsze kawałki. Groszek odcedzić na sitku i opłukać. Na łyżce oleju lekko podsmażyć marchew, cebulę, czosnek, imbir i pora. Po 5 minutach warzywa przełożyć do wrzącego bulionu. Gotować na małym ogniu 2-3 minuty.
Dodać pokrojone liście nasturcji i groszek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i gotować jeszcze 2-3 minuty. Zupę zmiksować. Podawać z ćwiartkami jajka i płatkami chili.