Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki na ok. 2 L zupy. Zupa jest pikantna i rozgrzewająca.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2906
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2906
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Składniki
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy na części. Umytą marchewkę kroimy w krążki, paprykę w kawałki, por (biała i jasnozielona część) również w krążki. Na rozgrzanym w rondlu oleju podsmażamy por. Następnie dodajemy marchewkę, paprykę i pieczarki i chwilę przesmażamy. Zalewamy wodą lub bulionem i gotujemy ok. 30 min. Przyprawiamy na ostro i blendujemy. Ewentualnie zabielamy dwoma łyżkami jogurtu. Smacznego :)