Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki na ok. 2 L zupy. Zupa jest pikantna i rozgrzewająca.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 335
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2483
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 335
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2483
Składniki
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy na części. Umytą marchewkę kroimy w krążki, paprykę w kawałki, por (biała i jasnozielona część) również w krążki. Na rozgrzanym w rondlu oleju podsmażamy por. Następnie dodajemy marchewkę, paprykę i pieczarki i chwilę przesmażamy. Zalewamy wodą lub bulionem i gotujemy ok. 30 min. Przyprawiamy na ostro i blendujemy. Ewentualnie zabielamy dwoma łyżkami jogurtu. Smacznego :)