Do góry

Zupy Przepis na:

Pikantna zupa pieczarkowa

Pikantna zupa pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 262

Dodano:

Odsłon: 814

Składniki na ok. 2 L zupy. Zupa jest pikantna i rozgrzewająca.

Składniki

  • Pieczarki, 250 g
  • Marchewka, 70 g
  • Por, 50 g
  • Papryka czerwona, 100 g
  • Woda lub bulion, 1,5 - 2 L
  • Olej, 2 łyżki
  • Przyprawy: papryka ostra w proszku, pieprz, gałka muszkatołowa
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy na części. Umytą marchewkę kroimy w krążki, paprykę w kawałki, por (biała i jasnozielona część) również w krążki.
    Na rozgrzanym w rondlu oleju podsmażamy por. Następnie dodajemy marchewkę, paprykę i pieczarki i chwilę przesmażamy. Zalewamy wodą lub bulionem i gotujemy ok. 30 min. Przyprawiamy na ostro i blendujemy. Ewentualnie zabielamy dwoma łyżkami jogurtu. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń