Do góry

Zupy Przepis na:

Pikantna zupa serowa z kiełbasą i grzankami

Pikantna zupa serowa z kiełbasą i grzankami

Autor:

Przepisów i artykułów: 251 Ocena: 759

Dodano:

Odsłon: 1483

Pożywna, sycąca zupa serowa z kiełbaskami i grzankami to idealny posiłek na chłodne dni :) Syci i rozgrzewa.

Składniki

  • frankfurterka wieprzowa 4 szt.
  • Cebula 1 szt.
  • Olej roślinny 1 łyżka
  • Czosnek 2 ząbki
  • bulion warzywny 1 litr
  • serek topiony śmietankowy 300 g
  • płatki chili 1 łyżeczka
  • Natka pietruszki suszona 1 łyżka
  • Pieprz czarny świeżo mielony do smaku
  • sól (opcjonalnie) do smaku
  • Dodatkowo:
  • pieczywo pszenno-żytnie 4 kromki
  • masło 1 łyżka
  • papryka słodka 1/2 łyżeczki
  • papryka ostra 1/4 łyżeczki
  • cheddar starty 2 łyżki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pikantna zupa serowa z kiełbasą i grzankami

Przygotowanie

  1. Na patelni rozpuścić masło. Dodać pokrojone w kostkę pieczywo i paprykę słodką oraz ostrą. Smażyć do zarumienienia co jakiś czas mieszając.
    W garnku na rozgrzanym oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i zalać bulionem. Dodać serki topione oraz przyprawy. Gotować mieszając zupę trzepaczką, aż do rozpuszczenia się serków. Kiełbaski pokrojone w plasterki podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Zupę podawać z grzankami i kiełbaskami oraz startym serem cheddar.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń