Do góry

Zupy Przepis na:

Pikantna zupa z jarmużem, cukinią i kukurydzą.

Pikantna zupa z jarmużem, cukinią i kukurydzą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 187

Dodano:

Odsłon: 168

Ekspresowa rozgrzewająca zupa.

Składniki

  • jarmuż ok. 3 garście
  • 1 średnia marchewka
  • 1 mała cukinia
  • 1 czubata łyżka słodkiej kukurydzy
  • seler naciowy ok. 10cm
  • 1 ząbek czosnku
  • warzywna kostka rosołowa, pieprz, ostra papryka, bazylia, kurkuma, słodka papryka
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pikantna zupa z jarmużem, cukinią i kukurydzą.

Przygotowanie

  1. 1. Do blendera wlać ok. 1l wody, wrzucić jarmuż i dokładnie zblendować.

    2. Następnie przelać do garnka i gotować z kostką rosołową oraz łyżeczką octu jabłkowego.

    3. Na patelni rozgrzać olej z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Wrzucić pokrojone w kosteczkę warzywa oraz kukurydzę i podsmażyć chwilę. Przed końcem smażenia wrzucić na patelnię wszystkie przyprawy i przemieszać. Całość dodać do gotującego się wywaru i gotować 5-10min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń