Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z brokułów to dosyć popularna i bardzo smaczna zupa. Dzisiaj w pikantnej, nieco orientalnej odsłonie - z dodatkiem curry i kolendry. Podana z groszkiem ptysiowym - pycha!
Przepyszny deser możesz przygotować z połączenia białk jaj i pistacji. Pistac...
Odsłon: 578
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1883
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33640
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 203
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 302
Przepyszny deser możesz przygotować z połączenia białk jaj i pistacji. Pistac...
Odsłon: 578
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1883
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33640
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 203
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 302
Składniki
Rozgrzej garnek o grubym dnie i wlej do niego oliwę. Wrzuć posiekane drobno czosnek i papryczkę. Podsmaż, aż czosnek zacznie intensywnie pachnieć.
Wrzuć do garnka pokrojone w grubą kostkę łodygi brokuła i co tam jeszcze masz ochotę - lepiej, żeby to były zielone warzywa. Podsmaż na dość dużym ogniu często mieszając. Kiedy warzywa zaczną się rumienić - wsyp czubatą łyżkę przyprawy curry i dokładnie wymieszaj.
Zalej warzywa gorącym bulionem i gotuj na średnim ogniu ok. 10 - 15 minut. Dołóż do garnka różę brokuła podzieloną na małe kawałki i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Możesz nawet lekko rozgotować. Zestaw z ognia i lekko przestudź. Dodaj grubo posiekaną kolendrę i zmiksuj na gładki krem, dopraw do smaku - jeżeli trzeba.
Zagotuj i podawaj gorący krem z groszkiem ptysiowym, udekorowany listkami kolendry.