Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli turecka zupa z pora z dodatkiem jogurtu.
Idealne połączenie słodkiego i kwaśnego. Słodkie babeczki i kwaśny dżem z cza...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1734
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1204565
Idealne połączenie słodkiego i kwaśnego. Słodkie babeczki i kwaśny dżem z cza...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1734
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1204565
Składniki
Warzywa dokładnie myjemy i drobno siekamy. Wkładamy do garnka zalewamy wywarem z kurczaka, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, garść ryżu. Gotujemy około 30 minut od momentu wrzenia.
W oddzielnym naczyniu mieszamy jogurt ,jajko i sok z cytryny, dolewamy odrobinę gorącego wywaru i mieszamy by ogrzać mieszankę jogurtową. Następnie ogrzaną mieszankę dodajemy do zupy ciągle mieszając w przeciwnym razie się zwarzy. Doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając i gotujemy jeszcze kilka minut.
Doprawiamy do smaku solą pieprzem i jeśli lubimy dania na ostro, dodajemy również pul biber.