Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkostrawna zupa bez warzyw z rodziny cebulowych, a pokrojone w kostkę tajemnicze warzywo wygląda, a nawet w zupie w smaku przypomina ziemniaka:) to moje odkrycie w tym tygodniu i będę się nim zajadać bez końca :) w wersji postnej bez oliwy
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2152
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7162
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1178
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2152
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7162
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1178
Składniki
Marchew, korzeń pietruszki, bulwę selera trę na tarce o grubych oczkach, wrzucam do zimnej wody i gotuję.
Tajne warzywo, czyli kalarepę obieram, kroję w kostkę i gotuję wraz z pozostałymi warzywami. Około 20 minut.
Pomidory sparzam i przecieram przez maszynkę lub sito (zimą pewnie skorzystam z przecieru z DomowejPiwniczki) i dolewam do garnka z warzywami. Doprawiam i gotuję jeszcze 10 minut.
Podaję w miseczkach zupę posypaną świeżo siekaną natką pietruszki i skropioną oliwą z oliwek. Mniaaam :)