Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkostrawna zupa bez warzyw z rodziny cebulowych, a pokrojone w kostkę tajemnicze warzywo wygląda, a nawet w zupie w smaku przypomina ziemniaka:) to moje odkrycie w tym tygodniu i będę się nim zajadać bez końca :) w wersji postnej bez oliwy
Marchew, korzeń pietruszki, bulwę selera trę na tarce o grubych oczkach, wrzucam do zimnej wody i gotuję.
Tajne warzywo, czyli kalarepę obieram, kroję w kostkę i gotuję wraz z pozostałymi warzywami. Około 20 minut.
Pomidory sparzam i przecieram przez maszynkę lub sito (zimą pewnie skorzystam z przecieru z DomowejPiwniczki) i dolewam do garnka z warzywami.
Doprawiam i gotuję jeszcze 10 minut.
Podaję w miseczkach zupę posypaną świeżo siekaną natką pietruszki i skropioną oliwą z oliwek.
Mniaaam :)
Nic tak nie sprawdzilo sie w upalne dni jak gazpacho, czyli bardzo smaczny i...
Odsłon: 3581
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 131
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 123
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 93
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 113
To niezwykle prosty i smaczny deser. Orzeźwiające pomarańcze doskonale kompon...
Odsłon: 32
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 47
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 131
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 123
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 93
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 113
To niezwykle prosty i smaczny deser. Orzeźwiające pomarańcze doskonale kompon...
Odsłon: 32
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 47
Składniki
Marchew, korzeń pietruszki, bulwę selera trę na tarce o grubych oczkach, wrzucam do zimnej wody i gotuję.
Tajne warzywo, czyli kalarepę obieram, kroję w kostkę i gotuję wraz z pozostałymi warzywami. Około 20 minut.
Pomidory sparzam i przecieram przez maszynkę lub sito (zimą pewnie skorzystam z przecieru z DomowejPiwniczki) i dolewam do garnka z warzywami. Doprawiam i gotuję jeszcze 10 minut.
Podaję w miseczkach zupę posypaną świeżo siekaną natką pietruszki i skropioną oliwą z oliwek. Mniaaam :)
Przepisy Zupy
Zupy
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zupy
Zupa krem z zielonego ogórka
Zupy
Orientalna zupa z krewetkami
Zupy
Kartoflanka z ciecierzycą
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zachęcam do odwiedzenia mojego bloga po przepis na flaczki których zapewne je...
Odsłon: 78
Zupa krem z zielonego ogórka
Latem, kiedy termometry pokazują coraz wyższe temperatury nabieramy ochoty na...
Odsłon: 245