Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis improwizowany, ale efekt pyszka. Po prostu zapomniałam kupić mięso na zupę.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5717
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 109
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 122
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 648
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5717
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 109
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 122
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 648
Składniki
Warzywa z włoszczyzny (na razie pomiń pora) pokrój na takie kawałki, żeby było Ci łatwo je mieszać. Cebulę przekrój na pół, taka wielkość wystarczy. Teraz w garnku rozgrzej masło, możesz dodać łyżkę oleju żeby masło się nie przypaliło. I siup warzywa do gara. Na średnio wolnym ogniu podsmażaj aż zacznie pachnieć a warzywa lekko się przyrumienią. Naprawdę lekko. Dorzuć teraz ząbki czosnku i dosłownie na chwil kilka zapomnianego pora. Wlej wodę, tyle żeby nie trzeba było co chwilę zaglądać. Ja nie daję do pomidorowej liści laurowych ani ziela angielskiego ale to Twoja zupa, więc jeśli lubisz to śmiało. Jak już się "smak nagotuje" (Babcia tak mówiła :) ) wyjmij wszystkie warzywa i wlej przecier pomidorowy. Gotuj jakieś 20 minut, dopraw tak jak lubisz i podaj z makaronem/ryżem oraz śmietaną. Posyp natką. I już :)