Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis improwizowany, ale efekt pyszka. Po prostu zapomniałam kupić mięso na zupę.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 722
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5370
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9184
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 100
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 81
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 722
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5370
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9184
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 100
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 81
Składniki
Warzywa z włoszczyzny (na razie pomiń pora) pokrój na takie kawałki, żeby było Ci łatwo je mieszać. Cebulę przekrój na pół, taka wielkość wystarczy. Teraz w garnku rozgrzej masło, możesz dodać łyżkę oleju żeby masło się nie przypaliło. I siup warzywa do gara. Na średnio wolnym ogniu podsmażaj aż zacznie pachnieć a warzywa lekko się przyrumienią. Naprawdę lekko. Dorzuć teraz ząbki czosnku i dosłownie na chwil kilka zapomnianego pora. Wlej wodę, tyle żeby nie trzeba było co chwilę zaglądać. Ja nie daję do pomidorowej liści laurowych ani ziela angielskiego ale to Twoja zupa, więc jeśli lubisz to śmiało. Jak już się "smak nagotuje" (Babcia tak mówiła :) ) wyjmij wszystkie warzywa i wlej przecier pomidorowy. Gotuj jakieś 20 minut, dopraw tak jak lubisz i podaj z makaronem/ryżem oraz śmietaną. Posyp natką. I już :)