Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis improwizowany, ale efekt pyszka. Po prostu zapomniałam kupić mięso na zupę.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327943
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327943
Składniki
Warzywa z włoszczyzny (na razie pomiń pora) pokrój na takie kawałki, żeby było Ci łatwo je mieszać. Cebulę przekrój na pół, taka wielkość wystarczy. Teraz w garnku rozgrzej masło, możesz dodać łyżkę oleju żeby masło się nie przypaliło. I siup warzywa do gara. Na średnio wolnym ogniu podsmażaj aż zacznie pachnieć a warzywa lekko się przyrumienią. Naprawdę lekko. Dorzuć teraz ząbki czosnku i dosłownie na chwil kilka zapomnianego pora. Wlej wodę, tyle żeby nie trzeba było co chwilę zaglądać. Ja nie daję do pomidorowej liści laurowych ani ziela angielskiego ale to Twoja zupa, więc jeśli lubisz to śmiało. Jak już się "smak nagotuje" (Babcia tak mówiła :) ) wyjmij wszystkie warzywa i wlej przecier pomidorowy. Gotuj jakieś 20 minut, dopraw tak jak lubisz i podaj z makaronem/ryżem oraz śmietaną. Posyp natką. I już :)