Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna zupa na obiad.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29479
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2221
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29479
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2221
Składniki
Wykonanie tortilli: Wszystkie składniki wymieszać, zagnieść ciasto i odstawić na pół godziny. Podzielić na kulki, cienko rozwałkować i smażyć na suchej patelni. Wykonanie zupy: Cebulę obrać, drobno posiekać z czosnkiem i przyrumienić na rozgrzanym smalcu. Pomidory naciąć, sparzyć wrzątkiem, przelać zimną wodą, obrać ze skórki i pokroić. Przełożyć na patelnię z cebulą i czosnkiem, zalać wywarem i gotować powoli przez 5 minut. Tortillę porwać na kawałki i przysmażyć na oleju na jasny złoty kolor. Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Zupę zmiksować, doprawić do smaku, podawać z tortillą, awokado, a talerze udekorować śmietaną i natką pietruszki.