Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa pomidorowa z grzybami, fasolą i dodatkiem kaszy gryczanej
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 124
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 287
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 67
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 285
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 124
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 287
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 67
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 285
Składniki
Fasolę namoczyć na noc i następnie ugotować do miękkości w wodzie. Można to zrobić np dzień wcześniej. Grzyby zalać gorącą wodą i odstawić na 30 minut. Cebulę pokroić na kawałki. Czosnek posiekać. Grzyby odsączyć ( zachować wodę) i posiekać na kawałki. W garnku rozgrzać olej, podsmażyć cebulę przez kilka minut, dodać czosnek, smażyć kolejną minutę. Dodać grzyby i posiekany rozmaryn, chwilę podsmażyć i zalać rosołkiem, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Całość zagotować i gotować 15 minut, dodać 2/3 fasoli i passatę. Pozostałą 1/3 fasoli włożyć do blendera, dodać 1 szklankę płynu z zupy i zblendować, przelać do zupy. Zagotować, dodać kaszę. Gotować całość aż kasza zmięknie. Doprawić solą i pieprzem.