Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa pomidorowa z grzybami, fasolą i dodatkiem kaszy gryczanej
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 652
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1866
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 652
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1866
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Składniki
Fasolę namoczyć na noc i następnie ugotować do miękkości w wodzie. Można to zrobić np dzień wcześniej. Grzyby zalać gorącą wodą i odstawić na 30 minut. Cebulę pokroić na kawałki. Czosnek posiekać. Grzyby odsączyć ( zachować wodę) i posiekać na kawałki. W garnku rozgrzać olej, podsmażyć cebulę przez kilka minut, dodać czosnek, smażyć kolejną minutę. Dodać grzyby i posiekany rozmaryn, chwilę podsmażyć i zalać rosołkiem, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Całość zagotować i gotować 15 minut, dodać 2/3 fasoli i passatę. Pozostałą 1/3 fasoli włożyć do blendera, dodać 1 szklankę płynu z zupy i zblendować, przelać do zupy. Zagotować, dodać kaszę. Gotować całość aż kasza zmięknie. Doprawić solą i pieprzem.