Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa pomidorowa z grzybami, fasolą i dodatkiem kaszy gryczanej
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Fasolę namoczyć na noc i następnie ugotować do miękkości w wodzie. Można to zrobić np dzień wcześniej. Grzyby zalać gorącą wodą i odstawić na 30 minut. Cebulę pokroić na kawałki. Czosnek posiekać. Grzyby odsączyć ( zachować wodę) i posiekać na kawałki. W garnku rozgrzać olej, podsmażyć cebulę przez kilka minut, dodać czosnek, smażyć kolejną minutę. Dodać grzyby i posiekany rozmaryn, chwilę podsmażyć i zalać rosołkiem, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Całość zagotować i gotować 15 minut, dodać 2/3 fasoli i passatę. Pozostałą 1/3 fasoli włożyć do blendera, dodać 1 szklankę płynu z zupy i zblendować, przelać do zupy. Zagotować, dodać kaszę. Gotować całość aż kasza zmięknie. Doprawić solą i pieprzem.