Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowa zupa pomidorowa z orientalną nutą, bo z dodatkiem mleczka kokosowego, kurkumy i imbiru. Przepis pochodzi z 514. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 253
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 41
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 44
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 319
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 253
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 41
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 44
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 319
Składniki
W garnku rozgrzać masło i podsmażyć na nim pokrojone w słupki warzywa - marchewkę, pietruszkę i kawałek selera. Po chwili dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojonego w plastry pora. Przyprawić kurkumą i papryką. Zalać mlekiem kokosowym. Dolać trochę wody. Zetrzeć kawałek imbiru. Przykryć i ugotować prawie do miękkości.
Dodać przecier pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z limonki.
Podawać z ugotowanym ryżem i limonką. Posypać kolendrą.