Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowa zupa pomidorowa z orientalną nutą, bo z dodatkiem mleczka kokosowego, kurkumy i imbiru. Przepis pochodzi z 514. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Pyszna, słodka, delikatna pianka. To deser, który wszystkim przypadnie do gus...
Odsłon: 42
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 73
Danie nadaje się jako samodzielny posiłek wegetariański albo jako dodatek do...
Odsłon: 2785
Pyszna, słodka, delikatna pianka. To deser, który wszystkim przypadnie do gus...
Odsłon: 42
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 73
Danie nadaje się jako samodzielny posiłek wegetariański albo jako dodatek do...
Odsłon: 2785
Składniki
W garnku rozgrzać masło i podsmażyć na nim pokrojone w słupki warzywa - marchewkę, pietruszkę i kawałek selera. Po chwili dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojonego w plastry pora. Przyprawić kurkumą i papryką. Zalać mlekiem kokosowym. Dolać trochę wody. Zetrzeć kawałek imbiru. Przykryć i ugotować prawie do miękkości.
Dodać przecier pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z limonki.
Podawać z ugotowanym ryżem i limonką. Posypać kolendrą.