Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowa zupa pomidorowa z orientalną nutą, bo z dodatkiem mleczka kokosowego, kurkumy i imbiru. Przepis pochodzi z 514. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1396
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30518
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1396
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30518
Składniki
W garnku rozgrzać masło i podsmażyć na nim pokrojone w słupki warzywa - marchewkę, pietruszkę i kawałek selera. Po chwili dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojonego w plastry pora. Przyprawić kurkumą i papryką. Zalać mlekiem kokosowym. Dolać trochę wody. Zetrzeć kawałek imbiru. Przykryć i ugotować prawie do miękkości.
Dodać przecier pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z limonki.
Podawać z ugotowanym ryżem i limonką. Posypać kolendrą.