Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowa zupa pomidorowa z orientalną nutą, bo z dodatkiem mleczka kokosowego, kurkumy i imbiru. Przepis pochodzi z 514. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 270
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14470
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1698
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16637
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 270
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14470
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1698
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16637
Składniki
W garnku rozgrzać masło i podsmażyć na nim pokrojone w słupki warzywa - marchewkę, pietruszkę i kawałek selera. Po chwili dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojonego w plastry pora. Przyprawić kurkumą i papryką. Zalać mlekiem kokosowym. Dolać trochę wody. Zetrzeć kawałek imbiru. Przykryć i ugotować prawie do miękkości.
Dodać przecier pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z limonki.
Podawać z ugotowanym ryżem i limonką. Posypać kolendrą.