Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna zupa z tych tradycyjnych, goszczących w polskich domach. Robiona zazwyczaj po niedzielnym rosole, zwana potocznie "poniedziałkową"...teraz to może trochę odchodzi się od takiej tradycji, ale u nas jest to zupa sentymentalna, przywodząca na myśl dzieciństwo.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 154
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9410
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 991
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 154
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9410
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 991
Składniki
Mięso umyłem, osuszyłem, przełożyłem do garnka, zalałem zimną wodą (mięso ma być przykryte), dodałem łyżkę soli i zagotowałem. Do wywaru dodałem obraną marchew, seler, podpaloną cebulę, podpaloną pietruszkę, kapelusz z podgrzybka, kapustę włoską, por, ząbek czosnku i świeże zioła. Gotowałem na wolnym ogniu 120 min, po czym wywar przecedziłem przez gazę. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem. Do przecedzonego wywaru dodałem ryż, gotowałem 10 min na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszałem, żeby ryż nie przywarł do dna garnka. Dodałem koncentrat pomidorowy i zioła toskańskie, gotowałem do miękkości ryżu. Zabieliłem śmietaną, podałem z posiekaną bazylią.