Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nuda na talerzu? Przenigdy ;)
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 67
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 15
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 247
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4077
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 67
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 15
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 247
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4077
Składniki
Skórkę cytrynową, przeciśnięty przez praskę czosnek, sos rybny i sojowy, pieprz czarny i Cayenne mieszamy. Filety z kurczaka kroimy na 5 cm paski, wkładamy do marynaty. Sherry mieszamy z miodem i sokiem z cytryny. Na rozgrzanym oleju smażymy kurczaka, dodajemy sos i lekko redukujemy. Ryż gotujemy na sypko. Podsmażone filety z kurczaka zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy, groszek, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem i posiekanym koperkiem.