Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa, gotowana na wędzonym parzonym boczku ;)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 800
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 800
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Składniki
Do zimnej wody wkładamy kości. Gotujemy, usuwamy szumowiny. Dorzucamy kostki rosołowe. Boczek kroimy w dużą kostkę. Warzywa obieramy, każde przekrawamy na pół, por kroimy w plasterki.
Gdy warzywa nieco zmiękną, dorzucamy boczek. Pomidory z puszki doprawiamy ostrą papryką, bazylią i czosnkiem. Jeśli chcemy możemy dodać też pieprz i sól.
Pomidory dorzucamy do zupy. Mieszamy. Gdy zmiękną warzywa, dokładamy przecier pomidorowy. Po zagotowaniu smakujemy. W razie potrzeby doprawiamy. Podajemy z makaronem, ryżem lub świeżym pieczywem :) Smacznego !