Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa, gotowana na wędzonym parzonym boczku ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 925
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5513
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8678
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17827
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 925
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5513
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8678
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17827
Składniki
Do zimnej wody wkładamy kości. Gotujemy, usuwamy szumowiny. Dorzucamy kostki rosołowe. Boczek kroimy w dużą kostkę. Warzywa obieramy, każde przekrawamy na pół, por kroimy w plasterki.
Gdy warzywa nieco zmiękną, dorzucamy boczek. Pomidory z puszki doprawiamy ostrą papryką, bazylią i czosnkiem. Jeśli chcemy możemy dodać też pieprz i sól.
Pomidory dorzucamy do zupy. Mieszamy. Gdy zmiękną warzywa, dokładamy przecier pomidorowy. Po zagotowaniu smakujemy. W razie potrzeby doprawiamy. Podajemy z makaronem, ryżem lub świeżym pieczywem :) Smacznego !