Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa, gotowana na wędzonym parzonym boczku ;)
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13300
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 516
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9905
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13300
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 516
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9905
Składniki
Do zimnej wody wkładamy kości. Gotujemy, usuwamy szumowiny. Dorzucamy kostki rosołowe. Boczek kroimy w dużą kostkę. Warzywa obieramy, każde przekrawamy na pół, por kroimy w plasterki.
Gdy warzywa nieco zmiękną, dorzucamy boczek. Pomidory z puszki doprawiamy ostrą papryką, bazylią i czosnkiem. Jeśli chcemy możemy dodać też pieprz i sól.
Pomidory dorzucamy do zupy. Mieszamy. Gdy zmiękną warzywa, dokładamy przecier pomidorowy. Po zagotowaniu smakujemy. W razie potrzeby doprawiamy. Podajemy z makaronem, ryżem lub świeżym pieczywem :) Smacznego !