Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa, gotowana na wędzonym parzonym boczku ;)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 77
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 365
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1452
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 77
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 365
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1452
Składniki
Do zimnej wody wkładamy kości. Gotujemy, usuwamy szumowiny. Dorzucamy kostki rosołowe. Boczek kroimy w dużą kostkę. Warzywa obieramy, każde przekrawamy na pół, por kroimy w plasterki.
Gdy warzywa nieco zmiękną, dorzucamy boczek. Pomidory z puszki doprawiamy ostrą papryką, bazylią i czosnkiem. Jeśli chcemy możemy dodać też pieprz i sól.
Pomidory dorzucamy do zupy. Mieszamy. Gdy zmiękną warzywa, dokładamy przecier pomidorowy. Po zagotowaniu smakujemy. W razie potrzeby doprawiamy. Podajemy z makaronem, ryżem lub świeżym pieczywem :) Smacznego !