Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 850
Dodano: 28.02.2016
Odsłon: 1053
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Do garnka wlać wodę, następnie dodać skrzydełka z kurczaka, marchewkę, pietruszkę oraz kostkę rosołową i gotować do miękkości mięska.
Do osobnego garnka włożyć pomidory ( moje pomidory miałam z własnej działki )pokrojone na mniejsze kawałki i gotować na wolnym ogniu. Gotować tak długo, aż woda z nich odparuje, często mieszając, aby się nie przypaliły.
Gdy wywar będzie gotowy i mięso oraz warzywa miękkie, wyciągamy je z wywaru. Następnie do wywaru dodajemy przetarte przez sito pomidory i jeszcze trochę gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Potem obieramy mięso z kości i z powrotem dodajemy do zupy. Na końcu zupę zabielamy naturalnym jogurtem. Podajemy z makaronem - nitki, ryżem lub lanymi kluseczkami. Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)