Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorówka ze świezych pomidorów

Pomidorówka ze świezych pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 850

Dodano:

Odsłon: 1053

Pyszna zupka ze świeżych pomidorów z własnej uprawy.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pomidorówka ze świezych pomidorów

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać wodę, następnie dodać skrzydełka z kurczaka, marchewkę, pietruszkę oraz kostkę rosołową i gotować do miękkości mięska.

    Do osobnego garnka włożyć pomidory ( moje pomidory miałam z własnej działki )pokrojone na mniejsze kawałki i gotować na wolnym ogniu. Gotować tak długo, aż woda z nich odparuje, często mieszając, aby się nie przypaliły.

    Gdy wywar będzie gotowy i mięso oraz warzywa miękkie, wyciągamy je z wywaru. Następnie do wywaru dodajemy przetarte przez sito pomidory i jeszcze trochę gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Potem obieramy mięso z kości i z powrotem dodajemy do zupy. Na końcu zupę zabielamy naturalnym jogurtem. Podajemy z makaronem - nitki, ryżem lub lanymi kluseczkami. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń