Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna , delikatna w smaku zupa krem zachwyci domowników i gości.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1097
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 180
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 768
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 813
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1097
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 180
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 768
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 813
Składniki
Pomidory , paprykę umyć, przekroić na połowę , z papryki usunąć nasiona. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć pomidory i paprykę , wstawić do piekarnika i piec aż skórka na wierzchu dobrze się pomarszczy. Wyjąć , ściągnąć skórkę z pomidorów i papryki.
Warzywa obrać, pokroić w grubszą kostkę, umyć i umieścić w garnku. Zalać 4 szklankami wody, dodać liść laurowy , ziele angielskie, rozmaryn, doprawić solą i gotować 20 minut. Dodać bulion, pomidory i paprykę , gotować 10 minut, wyjąć liść laurowy, ziele angielskie, zupę zblendować.
Z cytryny wycisnąć sok. Zupę zagotować, dodać sok z cytryny, doprawić pieprzem czarnym i cayenne w/g potrzeb , gotować 2 minuty. Przed podaniem zrobić kleksy ze śmietany, posypać sezamem. Podawać z ulubionymi dodatkami, groszkiem ptysiowym lub grzankami.