Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna , delikatna w smaku zupa krem zachwyci domowników i gości.
Polecam.
Odsłon: 265
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 128
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5931
Polecam.
Odsłon: 265
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 128
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5931
Składniki
Pomidory , paprykę umyć, przekroić na połowę , z papryki usunąć nasiona. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć pomidory i paprykę , wstawić do piekarnika i piec aż skórka na wierzchu dobrze się pomarszczy. Wyjąć , ściągnąć skórkę z pomidorów i papryki.
Warzywa obrać, pokroić w grubszą kostkę, umyć i umieścić w garnku. Zalać 4 szklankami wody, dodać liść laurowy , ziele angielskie, rozmaryn, doprawić solą i gotować 20 minut. Dodać bulion, pomidory i paprykę , gotować 10 minut, wyjąć liść laurowy, ziele angielskie, zupę zblendować.
Z cytryny wycisnąć sok. Zupę zagotować, dodać sok z cytryny, doprawić pieprzem czarnym i cayenne w/g potrzeb , gotować 2 minuty. Przed podaniem zrobić kleksy ze śmietany, posypać sezamem. Podawać z ulubionymi dodatkami, groszkiem ptysiowym lub grzankami.