Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) ź:MG
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326192
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12020
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16651
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5384
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326192
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12020
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16651
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5384
Składniki
Kiełbasę wycisnąłem z osłonek ,wyrobiłem z jajkiem bułką tartą ,posiekaną natką ,skórką z cytryny ,solą oraz pieprzem. Uformowałem kulki wielkości orzecha włoskiego. Szalotki i chilli posiekałem i zeszkliłem na oliwie ,zalałem przecierem pomidorowym oraz bulionem ,posoliłem i dodałem oregano. Zagotowałem. Dodałem pulpeciki oraz oliwki ,gotowałem jeszcze 15 min. Osobno ugotowałem makaron ,odcedziłem ,wymieszałem z zupą. Przyprawiłem solą i pieprzem. Przed podaniem każdą porcję posypałem posiekaną bazylią i startym parmezanem.