Do góry

Zupy Przepis na:

Postna jabłczanka

Postna jabłczanka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2317 Ocena: 14570

Dodano:

Odsłon: 282

Smakuje wybornie.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jabłka obrać, oczyścić z nasion i rozgotować w 2 litrach wody. Następnie zmiksować, zagęścić mlekiem z mąką i zagotować. Doprawić solą i cukrem do smaku. Możemy podawać na zimno lub na ciepło z ziemniakami lub grzankami. Można również zupę zaciągnąć sokiem z cytryny z dodatkiem cynamonu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń