Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała bezmięsna zupa na wigilijny stół
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5055
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 609
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2376
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 166
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5055
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 609
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2376
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 166
Składniki
W bulionie warzywnym gotujemy świeże lub mrożone podgrzybki. Gdy zmiękną wyciągamy je z garnka i blendujemy.
Dolewamy do nich bulion aż uzyskamy żądaną gęstość kremu. Doprawiamy zupę solą i pieprzem i zagęszczamy śmietaną.
W między czasie gotujemy makaron. Mogą to być łazanki ale my sobie zrobiliśmy razowe świderki. Na blogu (link pod wpisem) inne przepisy na tegoroczne Święta Bożego Narodzenia i Wigilię