Do góry

Zupy Przepis na:

Postny krem z podgrzybków

Postny krem z podgrzybków

Autor:

Przepisów i artykułów: 120 Ocena: 4090

Dodano:

Odsłon: 170

Doskonała bezmięsna zupa na wigilijny stół

Składniki

  • Podgrzybki świeże lub mrożone - 40 dag
  • śmietana 30% - 100ml
  • bulion warzywny - 1,5 litra
  • makaron razowy - 20 dag
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Postny krem z podgrzybków

Przygotowanie

  1. W bulionie warzywnym gotujemy świeże lub mrożone podgrzybki. Gdy zmiękną wyciągamy je z garnka i blendujemy.

  2. Dolewamy do nich bulion aż uzyskamy żądaną gęstość kremu. Doprawiamy zupę solą i pieprzem i zagęszczamy śmietaną.

  3. W między czasie gotujemy makaron. Mogą to być łazanki ale my sobie zrobiliśmy razowe świderki.


    Na blogu (link pod wpisem) inne przepisy na tegoroczne Święta Bożego Narodzenia i Wigilię

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń