Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała bezmięsna zupa na wigilijny stół
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1978
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17909
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1940
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1978
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17909
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1940
Składniki
W bulionie warzywnym gotujemy świeże lub mrożone podgrzybki. Gdy zmiękną wyciągamy je z garnka i blendujemy.
Dolewamy do nich bulion aż uzyskamy żądaną gęstość kremu. Doprawiamy zupę solą i pieprzem i zagęszczamy śmietaną.
W między czasie gotujemy makaron. Mogą to być łazanki ale my sobie zrobiliśmy razowe świderki. Na blogu (link pod wpisem) inne przepisy na tegoroczne Święta Bożego Narodzenia i Wigilię