Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wracając dziś do domu, w styczniowe ponure popołudnie, zastanawiałem się, jak kulinarnie poprawić sobie samopoczucie... Sięgnąłem pamięcią do przeczytanej gdzieś, obiegowej prawdy, że "czerwone zupy" działają rozgrzewająco! Byłem nieźle zmarznięty, więc pomysł na "kulinarne rozgrzanie" mógł być tylko jeden... Dokonałem szybkiego przeglądu domowych zapasów i zabrałem się do wcale nie mniej rozgrzewającej pracy twórczej! W ten sposób powstała moja dzisiejsza, sycąco/rozgrzewająca propozycja: "pożywna zupa z mięsem mielonym"! Czy jest taką, jak ją przedstawiam? Możecie sami się o tym przekonać, jeśli ją sobie ugotujecie! Zachęcam i smacznego! <WJ>
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 323
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 157
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2467
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 323
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 157
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2467
Składniki
Papryki oczyszczamy, kroimy w paski. Marchewki obieramy kroimy w julenkę, podobnie cukinię. W suchym rondlu podsmażamy mięso mielone, dodajemy ryż. Chwilę dusimy pod przykryciem, po czym zalewamy gorącym bulionem, dodajemy warzywa, gotujemy aż ryż stanie się al dente. Następnie dolewamy passatę, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.