Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wracając dziś do domu, w styczniowe ponure popołudnie, zastanawiałem się, jak kulinarnie poprawić sobie samopoczucie... Sięgnąłem pamięcią do przeczytanej gdzieś, obiegowej prawdy, że "czerwone zupy" działają rozgrzewająco! Byłem nieźle zmarznięty, więc pomysł na "kulinarne rozgrzanie" mógł być tylko jeden... Dokonałem szybkiego przeglądu domowych zapasów i zabrałem się do wcale nie mniej rozgrzewającej pracy twórczej! W ten sposób powstała moja dzisiejsza, sycąco/rozgrzewająca propozycja: "pożywna zupa z mięsem mielonym"! Czy jest taką, jak ją przedstawiam? Możecie sami się o tym przekonać, jeśli ją sobie ugotujecie! Zachęcam i smacznego! <WJ>
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 65
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 65
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Składniki
Papryki oczyszczamy, kroimy w paski. Marchewki obieramy kroimy w julenkę, podobnie cukinię. W suchym rondlu podsmażamy mięso mielone, dodajemy ryż. Chwilę dusimy pod przykryciem, po czym zalewamy gorącym bulionem, dodajemy warzywa, gotujemy aż ryż stanie się al dente. Następnie dolewamy passatę, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.