Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna odsłona jesiennych zup, prawdziwy klasyk. Chyba nie ma osoby, która by za nią nie przepadała. Moi domownicy też ją uwielbiają, zwłaszcza starszy Synek. Ale obowiązkowo musi być z makaronem. Każdy ma swój sprawdzony przepis, ja staram się, żeby była jak najbardziej zdrowa, dlatego używam świeżych pomidorów. Ostatnio, aby ją trochę urozmaicić dodałam czosnek. Niby drobna zmiana, a tak wiele zmieniła. Zapraszam!
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 315
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 736
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 315
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 736
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Składniki
Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulkę i czosnek, dodać pomidory, wodę wedle uznania i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw. Całość dokładnie zblendować. W osobnej miseczce wymieszać mąkę pszenną ze śmietaną, zahartować gorącą zupą, dodać do reszty zupy dokładnie roztrzepując. Doprawić solą, pieprzem ,całość zagotować. W razie potrzeby można dolać wody.
Podawać z ulubionym makaronem.
Smacznego :)