Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna zupa grzybowa z łazankami na wigilię.
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 65
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14314
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 125
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 65
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14314
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 125
Składniki
Grzyby opłucz w zimnej wodzie i zostaw do namoczenia na całą noc. Następnego dnia wyjmij grzyby na sito a wodę z namoczonych grzybków odcedź . Przelej do garnka, dolej wody lub bulionu warzywnego,
Cebulę obierz i podsmaż na maśle klarowanym, dodaj pokrojone odcedzone grzyby, obraną pokrojoną marchewkę, pietruszkę, selera i podsmaż chwilę. Następnie przełóż do wywaru, dodaj,ziele, liście i pieprz, dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj aż grzyby zmiękną .
Na koniec zupę zabiel zahartowaną w wywarze śmietaną wymieszaną z mąką, gotuj jeszcze około 2 minuty, podaj z ugotowanymi łazankami posypaną natką pietruszki.