Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8428
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1225
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8428
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1225
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Składniki
-Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Przygotować małą prostokątną foremkę o wymiarach ok. 21 cm x 28 cm (lub o podobnej powierzchni). Posmarować ją masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. -Masło pokroić w kostkę i włożyć do rondelka, dodać połamaną na kosteczki czekoladę i cały czas mieszając roztopić na małym ogniu, odstawić z palnika. -W oddzielnej misce rozmiksować lub wymieszać rózgą jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem zmiksować lub wymieszać rózgą na gładką masę. -Dodać mąkę oraz sól i zmiksować na jednolite ciasto. Wyłożyć do przygotowanej blaszki, wyrównać powierzchnię. -Dodatkową czekoladę pokroić na kawałki i posypać po wierzchu ciasta. -Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 35 minut, aż ciasto lekko urośnie i na wierzchu utworzy się skorupka. Jeśli używamy większej blaszki, ciasto będzie gotowe szybciej, jeśli mniejszej - czas pieczenia należy wydłużyć. -Po upieczeniu i ostudzeniu pokroić na małe kawałeczki. Wskazówki Do brownie można dodać (na koniec, razem z mąką) posiekane orzechy, np. ok. 80 - 100 g.