Smak lata zamknięty w słoiczku ;)
Przecier pomidorowy
Składniki
- 3 kg pomidorów
- szczypta soli
- 2-3 łyżeczki cukru
- sok wyciśnięty z połowy cytryny
Składniki
- 3 kg pomidorów
- szczypta soli
- 2-3 łyżeczki cukru
- sok wyciśnięty z połowy cytryny

Etapy przygotowania
Pomidory sparzyć, ściągnąć skórę i pokroić na mniejsze kawałki.
Pomidory przełożyć do szerokiego naczynia i podgrzewać do czasu, aż się rozpadną, dodać wyciśnięty sok z cytryny, dodać cukier i sól- całość gotować do czasu, aż przecier delikatnie zgęstnieje.
Gotowy przecier przetrzeć przez gęste sitko tak aby pozbyć się pestek.
Przecier ponownie przełożyć do garnka i zagotować, gorący przełożyć do słoików i zapasteryzować.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ciastka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1122

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 103
Ostatnio komentowane przepisy

Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Ciastka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1122

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 103



Składniki
- 3 kg pomidorów
- szczypta soli
- 2-3 łyżeczki cukru
- sok wyciśnięty z połowy cytryny
Pomidory sparzyć, ściągnąć skórę i pokroić na mniejsze kawałki.
Pomidory przełożyć do szerokiego naczynia i podgrzewać do czasu, aż się rozpadną, dodać wyciśnięty sok z cytryny, dodać cukier i sól- całość gotować do czasu, aż przecier delikatnie zgęstnieje.
Gotowy przecier przetrzeć przez gęste sitko tak aby pozbyć się pestek.
Przecier ponownie przełożyć do garnka i zagotować, gorący przełożyć do słoików i zapasteryzować.