Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz z buraków ćwikłowych to jak bigos. Każda rodzina ma swój tradycyjny przepis. Mój nadaje się, jako zupa postna na wigilię, podawana z uszkami, pierogami, ziemniakami lub fasolą. Można go też podać w filiżance, jako dodatek do krokietów lub pasztecików.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22648
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14991
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4764
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44868
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22648
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14991
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4764
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44868
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 729
Składniki
Buraki, marchewkę, pietruszkę i seler umyć, obrać i pokroić w niegrube plastry lub kawałki. Bulion zagotować. Do gotującego dodać wszystkie przyprawy, 1 ząbek czosnku i cebulę. Dodać suszone grzyby i śliwki.
Gotować do wytrącenia się smaku z buraków i warzyw (ok. 20-25 minut), na małej mocy palnika (tak jak przy gotowaniu rosołu). Podczas gotowania, garnek przykryć pokrywką.
Barszcz przecedzić przez sito. Doprawić go majerankiem, solą utartą z czosnkiem, octem lub sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem. Jeszcze raz zagotować.
Jak gotuję tą zupę na codzień jemy ją tak jak na zdjęciu: z ziemniakami purre, okraszonymi cebulką i boczkiem. Jak dla mnie "niebo w gębie". Smacznego.