Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz z buraków ćwikłowych to jak bigos. Każda rodzina ma swój tradycyjny przepis. Mój nadaje się, jako zupa postna na wigilię, podawana z uszkami, pierogami, ziemniakami lub fasolą. Można go też podać w filiżance, jako dodatek do krokietów lub pasztecików.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 971
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3950
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19032
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 971
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3950
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19032
Składniki
Buraki, marchewkę, pietruszkę i seler umyć, obrać i pokroić w niegrube plastry lub kawałki. Bulion zagotować. Do gotującego dodać wszystkie przyprawy, 1 ząbek czosnku i cebulę. Dodać suszone grzyby i śliwki.
Gotować do wytrącenia się smaku z buraków i warzyw (ok. 20-25 minut), na małej mocy palnika (tak jak przy gotowaniu rosołu). Podczas gotowania, garnek przykryć pokrywką.
Barszcz przecedzić przez sito. Doprawić go majerankiem, solą utartą z czosnkiem, octem lub sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem. Jeszcze raz zagotować.
Jak gotuję tą zupę na codzień jemy ją tak jak na zdjęciu: z ziemniakami purre, okraszonymi cebulką i boczkiem. Jak dla mnie "niebo w gębie". Smacznego.