Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przed zjedzeniem i przygotowaniem tej zupy, długo się wzbraniałam bo miałam wątpliwości, czy ten rodzaj grzybów jest na pewno jadalny. Sprawdziłam to u wytrawnego grzybiarza i przystąpiłam do jej ugotowania. Zupa okazała się wyśmienita w smaku. Przerosła moje oczekiwania.Polecam Wam ją gorąco.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1099
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 221
Polecam.
Odsłon: 1136
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1099
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 221
Polecam.
Odsłon: 1136
Składniki
Skrzydełka myjemy dokładnie, przekładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Dodajemy pokrojone w plastry warzywa (marchewkę, pietruszkę i seler) oraz liście laurowe i ziele. Gotujemy do miękkości. W tym czasie rozrywamy grzyba na mniejsze kawałki i dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Jest to jedno z trudniejszych zadań, bo blaszki grzyba są wypełnione piaskiem. Kiedy warzywa są miękkie, dodajemy kawałki grzyba. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy około 10 minut na wolnym ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Ząbek czosnku kroimy w cieniutkie plasterki. Na końcu dodajemy roztarty w dłoniach majeranek.