Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przed zjedzeniem i przygotowaniem tej zupy, długo się wzbraniałam bo miałam wątpliwości, czy ten rodzaj grzybów jest na pewno jadalny. Sprawdziłam to u wytrawnego grzybiarza i przystąpiłam do jej ugotowania. Zupa okazała się wyśmienita w smaku. Przerosła moje oczekiwania.Polecam Wam ją gorąco.
Skrzydełka myjemy dokładnie, przekładamy do garnka i zalewamy zimną wodą.
Dodajemy pokrojone w plastry warzywa (marchewkę, pietruszkę i seler) oraz liście laurowe i ziele.
Gotujemy do miękkości.
W tym czasie rozrywamy grzyba na mniejsze kawałki i dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Jest to jedno z trudniejszych zadań, bo blaszki grzyba są wypełnione piaskiem.
Kiedy warzywa są miękkie, dodajemy kawałki grzyba. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy około 10 minut na wolnym ogniu.
Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Ząbek czosnku kroimy w cieniutkie plasterki. Na końcu dodajemy roztarty w dłoniach majeranek.
co tu zrobić z mega cudnie smakowitym kozim serem przywiezionym z pomorskiej...
Odsłon: 1141
Pyszna propozycja na smaczny, szybki obiad.
Odsłon: 8068
Przepyszna i sycącą sałatka z makaronem, kurczakiem, kabanosami i chrupiącymi...
Odsłon: 287
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 233
Jeden z najprostszych przepisów na kalafior. Sprawdzi się jako samodzielna pr...
Odsłon: 156
Przepyszna i sycącą sałatka z makaronem, kurczakiem, kabanosami i chrupiącymi...
Odsłon: 287
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 233
Jeden z najprostszych przepisów na kalafior. Sprawdzi się jako samodzielna pr...
Odsłon: 156
Składniki
Skrzydełka myjemy dokładnie, przekładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Dodajemy pokrojone w plastry warzywa (marchewkę, pietruszkę i seler) oraz liście laurowe i ziele. Gotujemy do miękkości. W tym czasie rozrywamy grzyba na mniejsze kawałki i dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Jest to jedno z trudniejszych zadań, bo blaszki grzyba są wypełnione piaskiem. Kiedy warzywa są miękkie, dodajemy kawałki grzyba. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy około 10 minut na wolnym ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Ząbek czosnku kroimy w cieniutkie plasterki. Na końcu dodajemy roztarty w dłoniach majeranek.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Zupy
Krem ze szparagów
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Jeśli jesteście zwolennikami zup to serdecznie zapraszam po przepis
Odsłon: 101
Krem ze szparagów
Wiosną szparagi często goszczą na naszych stołach. Najczęściej są podawane w...
Odsłon: 248