Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie Sezon grzybowy w pełni, więc zaproponuję przepis na pyszną zupę grzybową. Polecam wypróbować przepis, bo zupa jest naprawdę bardzo smaczna.
Bardzo lubimy zbierać grzyby, dlatego też suszonych czy w słoikach u nas w do...
Odsłon: 8488
Grzyby suszone są wspaniałym skarbem już po sezonie i ja takie wykorzystałam...
Odsłon: 805
Pyszna I aromatyczna zupa z leśnych grzybów smakuje wybornie. Zaskoczysz jej...
Odsłon: 1433
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lub...
Odsłon: 122
Moim bliskim tak posmakowało że robię je dość często. Dzisiaj przygotowałam w...
Odsłon: 112
Pierwszy raz jadłam je będąc na koloni na Węgrzech wiele lat temu, a później...
Odsłon: 94
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lub...
Odsłon: 122
Moim bliskim tak posmakowało że robię je dość często. Dzisiaj przygotowałam w...
Odsłon: 112
Pierwszy raz jadłam je będąc na koloni na Węgrzech wiele lat temu, a później...
Odsłon: 94
Składniki
Wywar warzywny przygotowałam wcześniej. Dokładnie oczyszczone i umyte grzyby kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w drobną kostkę.
Teraz w garnku w którym przygotuję zupę, podsmażam cebulę na rozgrzanym oleju, tak aby się zeszkliła. Następnie do cebuli dodaję masło, pokrojone grzyby i smażę około 5 minut, od czasu do czasu mieszając aby grzyby nie przywarły do dna garnka. Następnie dodaję mąkę, dokładnie mieszam i jeszcze smażę przez chwilę (około 1 minuty).
Do usmażonych grzybów dodaję wywar, wlewając wywar dokładnie mieszam aby nie zrobiły się grudki z mąki, doprawiam solą i pieprzem. Zupę gotuję od momentu zagotowania około 20 minut.
W tym czasie gdy gotuje się zupa, przygotuję śmietankę: Do śmietany dodaję żółtka i dokładnie mieszam (roztrzepuję) – śmietanka jest gotowa.
Zagęszczenie zupy: Po około 20 minutach gotowania zupy, wyłączam grzanie pod garnkiem, czekam chwilkę aby zupa przestała się gotować i wlewam małym strumyczkiem śmietankę i podczas wlewania energicznie mieszam. Dodaję pokrojoną natkę pietruszki, sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam – zupa jest gotowa. Zupa grzybowa jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa parówkowa
Zupy
Zupa krem z dyni i pomidorów
Zupy
Zupa kokosowa
Zupy
zupa z pieczonych pomidorów z bazylią
Zupa parówkowa
Zupa parówkowa jest prosta i smaczna. Dodatkowo jest to danie dość budżetowe,...
Odsłon: 199
Zupa krem z dyni i pomidorów
Gęsta zupa idealna na zimne dni. Dobrze doprawiona i z dodatkiem zdrowych zia...
Odsłon: 114