Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ogórkowa w innym wydaniu niż ją znamy, ale bardzo smaczna
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Karkówkę myjemy, kroimy w plastry i zalewamy ok 2,5 litra wody. lekko solimy i gotujemy ok 1 godziny, aż mięso będzie miękkie. Pamiętamy o zdejmowaniu szumowin. Następnie mięso wyjmujemy i po lekkim schłodzeniu kroimy na kawałki
Pęczak gotujemy wg przepisu na opakowaniu
Z wywaru z gotowania mięsa odlewamy ok 1 litr ( wszystkie szumowiny zostają na dnie ), resztę wylewam. Do garnka wlewamy litr wywaru i uzupełniamy go wodą, tak aby było ok 2,5 litra płynu. Zagotowujemy. Dodajemy liście i ziele angielskie oraz mięso. Delikatnie solimy. Gotujemy na małym ogniu
Cebulę siekamy i szklimy na oleju, a następnie dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę i smażymy razem ok 3 minuty, po czym dodajemy do wywaru z mięsem
Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy, a także pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy, aż warzywa będą miękkie
Następnie dodajemy starte na dużych oczkach ogórki i ugotowany pęczak. Dosalamy i doprawiamy pieprzem, a także dolewamy wodę spod ogórków ( ilość zależy od tego, jak kwaśna zupę chcemy uzyskać ). Gotujemy jeszcze ok 5 minut
Zupa najlepiej smakuje na drugi dzień jak smaki się "przegryzą", choć i w pierwszy jest bardzo smaczna