Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy rosół dobry na przeziębienie i na rozgrzanie w chłodne dni.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8737
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7447
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5089
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328158
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8737
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7447
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5089
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328158
Składniki
Zanim zaczniemy gotować zupę, przygotujmy kurczaka (ja użyłam piersi i uda z kurczaka) i makaron. Gotujemy makaron, a kurczaka dokładnie myjemy. Buliony rozpuścić w gorącej wodzie. Wlewamy je do garnka z zimną wodą i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, włoszczyznę (warzywa trzeba umyć i obrać, ja ich nie kroiłam) i kurczaka. Stawiamy garnek na gaz i gotujemy ok. 3 godziny na wolnym ogniu. Mniej więcej 30 minut przed końcem gotowania dodajemy pokrojoną marchewkę, majeranek i pietruszkę. Dobrze mieszamy i dalej gotujemy na wolnym ogniu. Zupę podajemy z makaronem oraz jak ktoś chce kurczakiem. Całość posypujemy koperkiem do smaku.