Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy rosół dobry na przeziębienie i na rozgrzanie w chłodne dni.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 17
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1038
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 362
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 29885
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 17
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1038
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 362
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 29885
Składniki
Zanim zaczniemy gotować zupę, przygotujmy kurczaka (ja użyłam piersi i uda z kurczaka) i makaron. Gotujemy makaron, a kurczaka dokładnie myjemy. Buliony rozpuścić w gorącej wodzie. Wlewamy je do garnka z zimną wodą i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, włoszczyznę (warzywa trzeba umyć i obrać, ja ich nie kroiłam) i kurczaka. Stawiamy garnek na gaz i gotujemy ok. 3 godziny na wolnym ogniu. Mniej więcej 30 minut przed końcem gotowania dodajemy pokrojoną marchewkę, majeranek i pietruszkę. Dobrze mieszamy i dalej gotujemy na wolnym ogniu. Zupę podajemy z makaronem oraz jak ktoś chce kurczakiem. Całość posypujemy koperkiem do smaku.