Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy rosół dobry na przeziębienie i na rozgrzanie w chłodne dni.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35947
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1291
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1787
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35947
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1291
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1787
        
        
                Składniki
Zanim zaczniemy gotować zupę, przygotujmy kurczaka (ja użyłam piersi i uda z kurczaka) i makaron. Gotujemy makaron, a kurczaka dokładnie myjemy. Buliony rozpuścić w gorącej wodzie. Wlewamy je do garnka z zimną wodą i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, włoszczyznę (warzywa trzeba umyć i obrać, ja ich nie kroiłam) i kurczaka. Stawiamy garnek na gaz i gotujemy ok. 3 godziny na wolnym ogniu. Mniej więcej 30 minut przed końcem gotowania dodajemy pokrojoną marchewkę, majeranek i pietruszkę. Dobrze mieszamy i dalej gotujemy na wolnym ogniu. Zupę podajemy z makaronem oraz jak ktoś chce kurczakiem. Całość posypujemy koperkiem do smaku.