Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na moją wersję rosołu na golonce indyczej z mocą warzyw, pyszny, aromatyczny - król polskich zup. Serdecznie polecam :-)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 281
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 297
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 390
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 180
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 281
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 297
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 390
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 180
Składniki
Mięso myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. W międzyczasie obraną i umytą cebulę opalamy. Gdy zbierze się szum - zbieramy go łyżką cedzakową. Następnie wrzucamy po garści liści laurowych, ziela angielskiego, szczyptę czarnuszki, eko przyprawę do rosołu i ew. kozieradkę. Dodajemy opaloną cebulę i gotujemy tak wszystko na wolnym ogniu ok. 45 minut - pod przykryciem. W tym czasie obieramy marchewki, pietruszki, seler i por. Myjemy i przekrawamy na kawałki. Obieramy kapustę z wierzchnich liści i myjemy. Następnie wszystkie warzywa wrzucamy do rosołu, sypiemy pieprz, suszony lubczyk i na wolnym ogniu gotujemy wszystko ok. 2 godzin. W tym czasie gotujemy makaron do rosołu, który następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Po upływie dwóch godzin dodajemy do rosołu 3 łyżeczki soli (lub więcej). Następnie wyjmujemy golonkę indyczą, cebulę i pora. Dodajemy do rosołu ok. 1 łyżki sosu sojowego (który zastępuje nam pełnie chemii magi) i gotowe. Podajemy oczywiście z makaronem i przyozdobione świeżą natką pietruszki. Smacznego :-)