Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na moją wersję rosołu na golonce indyczej z mocą warzyw, pyszny, aromatyczny - król polskich zup. Serdecznie polecam :-)
Mięso myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. W międzyczasie obraną i umytą cebulę opalamy.
Gdy zbierze się szum - zbieramy go łyżką cedzakową.
Następnie wrzucamy po garści liści laurowych, ziela angielskiego, szczyptę czarnuszki, eko przyprawę do rosołu i ew. kozieradkę. Dodajemy opaloną cebulę i gotujemy tak wszystko na wolnym ogniu ok. 45 minut - pod przykryciem.
W tym czasie obieramy marchewki, pietruszki, seler i por. Myjemy i przekrawamy na kawałki. Obieramy kapustę z wierzchnich liści i myjemy.
Następnie wszystkie warzywa wrzucamy do rosołu, sypiemy pieprz, suszony lubczyk i na wolnym ogniu gotujemy wszystko ok. 2 godzin.
W tym czasie gotujemy makaron do rosołu, który następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Po upływie dwóch godzin dodajemy do rosołu 3 łyżeczki soli (lub więcej). Następnie wyjmujemy golonkę indyczą, cebulę i pora.
Dodajemy do rosołu ok. 1 łyżki sosu sojowego (który zastępuje nam pełnie chemii magi) i gotowe.
Podajemy oczywiście z makaronem i przyozdobione świeżą natką pietruszki.
Smacznego :-)
Witam wszystkich :) Dzisiejsze wydanie rosołu to klasyk w polskich rodzinach...
Odsłon: 6145
Krokiety z mięsem idealnie sprawdzą się do barszczu czerwonego lub ulubionego...
Odsłon: 1403
Jako, ze najlepszym z warzyw jest kotlet z karkowki, polecam .Wspaniale, prze...
Odsłon: 19061
Krokiety z mięsem idealnie sprawdzą się do barszczu czerwonego lub ulubionego...
Odsłon: 1403
Jako, ze najlepszym z warzyw jest kotlet z karkowki, polecam .Wspaniale, prze...
Odsłon: 19061
Składniki
Mięso myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. W międzyczasie obraną i umytą cebulę opalamy. Gdy zbierze się szum - zbieramy go łyżką cedzakową. Następnie wrzucamy po garści liści laurowych, ziela angielskiego, szczyptę czarnuszki, eko przyprawę do rosołu i ew. kozieradkę. Dodajemy opaloną cebulę i gotujemy tak wszystko na wolnym ogniu ok. 45 minut - pod przykryciem. W tym czasie obieramy marchewki, pietruszki, seler i por. Myjemy i przekrawamy na kawałki. Obieramy kapustę z wierzchnich liści i myjemy. Następnie wszystkie warzywa wrzucamy do rosołu, sypiemy pieprz, suszony lubczyk i na wolnym ogniu gotujemy wszystko ok. 2 godzin. W tym czasie gotujemy makaron do rosołu, który następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Po upływie dwóch godzin dodajemy do rosołu 3 łyżeczki soli (lub więcej). Następnie wyjmujemy golonkę indyczą, cebulę i pora. Dodajemy do rosołu ok. 1 łyżki sosu sojowego (który zastępuje nam pełnie chemii magi) i gotowe. Podajemy oczywiście z makaronem i przyozdobione świeżą natką pietruszki. Smacznego :-)
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem z pieczonych buraków
Zupy
Zupa w azjatyckim stylu (z pastą laksa)
Zupy
zupa z zielonych warzyw
Zupy
Zupa buraczkowa z dodatkiem botwinki
Zupa krem z pieczonych buraków
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 86
Zupa w azjatyckim stylu (z pastą laksa)
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 91