Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
garnek o pojemności ok 3l, nóż, deska, obieraczka, łyżka do mieszania zupy, sitko
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12511
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1411
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13516
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5704
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12511
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1411
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13516
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5704
Składniki
Mięso i warzywa umyć.
Mięso włożyć do garnka, dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie oraz liście laurowe i całość zalać 2l zimnej wody i gotować na bardzo wolnym ogniu 2 godziny, zbierając powstałe szumowiny.
Po tym czasie do garnka dodać warzywa i gotować godzinę.
Po godzinie wyłowić jedną dużą marchewkę lub dwie duże połowy marchwi i pokroić je w półplasterki.
Natkę pietruszki drobno posiekać, nie gotować bo rosół będzie zielony.
Po kolejnej godzinie rosół przecedzić, jeśli trzeba doprawić według uznania.
Podawać z makaronem oraz z pokrojoną marchewką i natką pietruszki. Smacznego :)