Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
garnek o pojemności ok 3l, nóż, deska, obieraczka, łyżka do mieszania zupy, sitko
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1657
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 148
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 140
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1657
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 148
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 140
Składniki
Mięso i warzywa umyć.
Mięso włożyć do garnka, dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie oraz liście laurowe i całość zalać 2l zimnej wody i gotować na bardzo wolnym ogniu 2 godziny, zbierając powstałe szumowiny.
Po tym czasie do garnka dodać warzywa i gotować godzinę.
Po godzinie wyłowić jedną dużą marchewkę lub dwie duże połowy marchwi i pokroić je w półplasterki.
Natkę pietruszki drobno posiekać, nie gotować bo rosół będzie zielony.
Po kolejnej godzinie rosół przecedzić, jeśli trzeba doprawić według uznania.
Podawać z makaronem oraz z pokrojoną marchewką i natką pietruszki. Smacznego :)