Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
garnek o pojemności ok 3l, nóż, deska, obieraczka, łyżka do mieszania zupy, sitko
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34678
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 351
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 88
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9145
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34678
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 351
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 88
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9145
Składniki
Mięso i warzywa umyć.
Mięso włożyć do garnka, dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie oraz liście laurowe i całość zalać 2l zimnej wody i gotować na bardzo wolnym ogniu 2 godziny, zbierając powstałe szumowiny.
Po tym czasie do garnka dodać warzywa i gotować godzinę.
Po godzinie wyłowić jedną dużą marchewkę lub dwie duże połowy marchwi i pokroić je w półplasterki.
Natkę pietruszki drobno posiekać, nie gotować bo rosół będzie zielony.
Po kolejnej godzinie rosół przecedzić, jeśli trzeba doprawić według uznania.
Podawać z makaronem oraz z pokrojoną marchewką i natką pietruszki. Smacznego :)