Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj! Wyszedł dokładnie taki, jaki robiła nasza babcia. Kwintesencja smaku, rosół dla nas idealny.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3912
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415129
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2469
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3912
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415129
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2469
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (mięso ma być przykryte), dodajemy sól (1 łyżka) i zagotowujemy. Do wywaru mięsnego dodajemy obraną marchew, seler, podpalaną cebulę, podpalaną pietruszkę, kapelusz z podgrzybka, kapustę włoską, por, ząbek czosnku , zioła i gotujemy na wolnym ogniu przez 2-3 godziny. Wywar przecedzamy przez gazę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem, marchewką i posiekaną natką pietruszki.