Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny rosołek jak u mamy
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 3031
Plecam.
Odsłon: 2845
Peklowanie boczku można wykonać na różne sposoby: np. peklowanie na mokro. Mó...
Odsłon: 78
Polecam o każdej porze dnia.
Odsłon: 75
Pełna smaku, aromatyczna, soczysta karkówka z dodatkiem dużej ilości warzyw t...
Odsłon: 75
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 3031
Plecam.
Odsłon: 2845
Peklowanie boczku można wykonać na różne sposoby: np. peklowanie na mokro. Mó...
Odsłon: 78
Polecam o każdej porze dnia.
Odsłon: 75
Pełna smaku, aromatyczna, soczysta karkówka z dodatkiem dużej ilości warzyw t...
Odsłon: 75
Składniki
Mięso opłucz, włóż do garnka i zalej wodą. Zagotuj i zbierz szumowiny. Dodaj opaloną cebulę, czosnek, grzybki, obrane i pokrojone warzywa oraz pokrojone natki pietruszki i lubczyku. Gotuj na bardzo wolnym ogniu około 1,5-2 godziny. W między czasie dopraw do smaku solą i pieprzem.
Rosół podaj z ugotowanym makaronem posypany natką pietruszki.