Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łagodny ,treściwy ,orientalny smak.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12230
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12959
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5036
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12230
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12959
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5036
Składniki
Mięso pokroiłem w cienkie paski. Dodałem sos sojowy ,wymieszałem i na rozgrzanej oliwie podsmażyłem. Przełożyłem do garnka (bez tłuszczu). Na tym samym oleju podsmażyłem obraną i pokrojoną w słupki marchew. Tak jak w przypadku mięsa przełożyłem do garnka. Następnie podsmażyłem pieczarki ,razem z posiekaną dymką ze szczypiorkiem. Dodałem do garnka ,zalałem gorącym bulionem ,dodałem sezam. Gotowałem przez chwilę ( ok. 5 min). Do smaku doprawiłem solą i imbirem. Podałem z ugotowanym ryżem.