Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łagodny ,treściwy ,orientalny smak.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7456
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2386
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7456
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2386
Składniki
Mięso pokroiłem w cienkie paski. Dodałem sos sojowy ,wymieszałem i na rozgrzanej oliwie podsmażyłem. Przełożyłem do garnka (bez tłuszczu). Na tym samym oleju podsmażyłem obraną i pokrojoną w słupki marchew. Tak jak w przypadku mięsa przełożyłem do garnka. Następnie podsmażyłem pieczarki ,razem z posiekaną dymką ze szczypiorkiem. Dodałem do garnka ,zalałem gorącym bulionem ,dodałem sezam. Gotowałem przez chwilę ( ok. 5 min). Do smaku doprawiłem solą i imbirem. Podałem z ugotowanym ryżem.