Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klarowny rosół na solidnej porcji mięsa z nietypowymi dodatkami tj.: grzyby i sos sojowy. Sposób podania tej zupy również odbiega od standardu - zamiast makaronu w talerzu znalazły się gotowane ziemniaki. Przepis pochodzi z 461. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5223
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 665
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4973
Co to za ciasto? wyglądem bardzo przypomina Panią Walewską, ale smakuje inacz...
Odsłon: 6987
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 479
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5223
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 665
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4973
Co to za ciasto? wyglądem bardzo przypomina Panią Walewską, ale smakuje inacz...
Odsłon: 6987
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 479
Składniki
Mięso przełożyć do garnka. Dodać warzywa (cebulę opalić nad ogniem). Przyprawić liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dorzucić kilka kawałków suszonych grzybów, wlać sos sojowy. Posolić, zalać wodą i pod przykryciem gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 3 godziny, ale warzywa wyjąć wcześniej, by się nie rozpadły. Gdy rosół zacznie wrzeć zebrać szumowiny.
Podawać z gotowanymi ziemniakami. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Z warzyw zrobić sałatkę. Mięso przerobić na pasztet.