Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klarowny rosół na solidnej porcji mięsa z nietypowymi dodatkami tj.: grzyby i sos sojowy. Sposób podania tej zupy również odbiega od standardu - zamiast makaronu w talerzu znalazły się gotowane ziemniaki. Przepis pochodzi z 461. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16918
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 513
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16918
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 513
Składniki
Mięso przełożyć do garnka. Dodać warzywa (cebulę opalić nad ogniem). Przyprawić liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dorzucić kilka kawałków suszonych grzybów, wlać sos sojowy. Posolić, zalać wodą i pod przykryciem gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 3 godziny, ale warzywa wyjąć wcześniej, by się nie rozpadły. Gdy rosół zacznie wrzeć zebrać szumowiny.
Podawać z gotowanymi ziemniakami. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Z warzyw zrobić sałatkę. Mięso przerobić na pasztet.