Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół "Chiński"

Rosół Chiński

Autor:

Przepisów i artykułów: 309 Ocena: 2758

Dodano:

Odsłon: 3934

Rosół w nieco innej odsłonie. Z orientalnymi przyprawami, rozgrzewający - idealny na nadchodzącą jesień

Składniki

  • Udko z kurczaka - 2 szt
  • Marchew - 1 szt
  • Por - 1 szt
  • Cebula - 1 szt
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Ostra papryka (u mnie habanero) - pół
  • Kostka rosołowa wołowa - 1szt
  • Przyprawy:
  • 5 smaków - łyżeczka
  • sos sojowy - do smaku
  • pieprz
  • trawa cytrynowa - pół łyżeczki
  • liść laurowy - 2 szt
  • ziele angielskie - 4 kulki
  • suszone warzywa rosołowe - łyżka
  • Makaron Chow Mein - 200g
  • Szczypiorek do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rosół "Chiński"

Przygotowanie

  1. Marchewkę obieramy i kroimy lub ścieramy - według uznania. Pora kroimy na plasterki. Cebulę przypalamy na ogniu lub płytce. Czosnek przecieramy. Paprykę kroimy na drobną kostkę.

    Kurze udka gotujemy na wolnym ogniu w wodzie z warzywami i przyprawami. Po ok 40 minutach wyciągamy udka i obieramy. Kawałki kurczaka wrzucamy do zupy. Gotujemy jeszcze chwilę, a w tym czasie możemy przygotować makaron Chow Mein zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Rosół podajemy gorący, posypany szczypiorkiem.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń