Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół warzywny z pieczonymi skrzydełkami

Rosół warzywny z pieczonymi skrzydełkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2332 Ocena: 51869

Dodano:

Odsłon: 1556

Delikatna w smaku ,treściwa zupa idealnie nada się nie tylko na niedzielny obiad.

Składniki

  • 700 g skrzydełek
  • 1,5 l bulionu drobiowo-warzywnego
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • seler
  • por
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • 1/3 łyżeczki słodkiej papryki
  • liść laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 4 łyżki drobnego makaronu
  • maggi
  • sól ,pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rosół warzywny z pieczonymi skrzydełkami

Przygotowanie

  1. Skrzydełka płuczemy ,osuszamy i oprószamy solą oraz pieprzem. Wkładamy do rękawa do zapiekania i pieczemy 35 min w temperaturze 200°C ,następnie rozginamy worek i pieczemy jeszcze 10 min.
    W tym czasie warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach ,pora kroimy w krążki. Warzywa podsmażamy na niewielkiej ilości masła ,zalewamy bulionem ,dodajemy paprykę ,liść laurowy ,ziele angielskie i gotujemy 20 min. Następnie skrzydełka przekładamy do zupy ,wraz z wytopionym tłuszczem ,dodajemy makaron i gotujemy do jego miękkości. Zupę doprawiamy pieprzem i maggi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lidka5x5 10 stycznia 2015 Ciekawy będzie smaczek tego rosołu. Dobrze ze trochę tłuszczyku tu widzę bo rosół bez tłuszczyku to nie rosół. Duży plusik:)))

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń