Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2332 Ocena: 51869
Dodano: 10.01.2015
Odsłon: 1556
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Skrzydełka płuczemy ,osuszamy i oprószamy solą oraz pieprzem. Wkładamy do rękawa do zapiekania i pieczemy 35 min w temperaturze 200°C ,następnie rozginamy worek i pieczemy jeszcze 10 min.
W tym czasie warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach ,pora kroimy w krążki. Warzywa podsmażamy na niewielkiej ilości masła ,zalewamy bulionem ,dodajemy paprykę ,liść laurowy ,ziele angielskie i gotujemy 20 min. Następnie skrzydełka przekładamy do zupy ,wraz z wytopionym tłuszczem ,dodajemy makaron i gotujemy do jego miękkości. Zupę doprawiamy pieprzem i maggi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Futka 11 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Ale aromatyczny rosołek - pycha! :)6 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 10 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Rosołek pierwsza klasa :-) buziaki :-* Odpowiedzi: 1 ▼7 Kto głosował? | Odpowiedz

lidka5x5 10 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Ciekawy będzie smaczek tego rosołu. Dobrze ze trochę tłuszczyku tu widzę bo rosół bez tłuszczyku to nie rosół. Duży plusik:)))9 Kto głosował? | Odpowiedz