Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku ,treściwa zupa idealnie nada się nie tylko na niedzielny obiad.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 223
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1332
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8862
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 223
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1332
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8862
Składniki
Skrzydełka płuczemy ,osuszamy i oprószamy solą oraz pieprzem. Wkładamy do rękawa do zapiekania i pieczemy 35 min w temperaturze 200°C ,następnie rozginamy worek i pieczemy jeszcze 10 min. W tym czasie warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach ,pora kroimy w krążki. Warzywa podsmażamy na niewielkiej ilości masła ,zalewamy bulionem ,dodajemy paprykę ,liść laurowy ,ziele angielskie i gotujemy 20 min. Następnie skrzydełka przekładamy do zupy ,wraz z wytopionym tłuszczem ,dodajemy makaron i gotujemy do jego miękkości. Zupę doprawiamy pieprzem i maggi.