Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku ,treściwa zupa idealnie nada się nie tylko na niedzielny obiad.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1699
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 290
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 583
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1699
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 290
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 583
Składniki
Skrzydełka płuczemy ,osuszamy i oprószamy solą oraz pieprzem. Wkładamy do rękawa do zapiekania i pieczemy 35 min w temperaturze 200°C ,następnie rozginamy worek i pieczemy jeszcze 10 min. W tym czasie warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach ,pora kroimy w krążki. Warzywa podsmażamy na niewielkiej ilości masła ,zalewamy bulionem ,dodajemy paprykę ,liść laurowy ,ziele angielskie i gotujemy 20 min. Następnie skrzydełka przekładamy do zupy ,wraz z wytopionym tłuszczem ,dodajemy makaron i gotujemy do jego miękkości. Zupę doprawiamy pieprzem i maggi.