Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół na bazie mięsa wołowego oraz skrzydła indyczego. przepis mojej Mamusi z małą modyfikacją.
- Do garnka wkładamy umyte mięso i zalewamy taką ilością zimnej wody aby przykryła mięso - wody nie może być zbyt dużo.
- Zaczynamy gotować doprowadzając do wrzenia. W tym czasie łyżką cedzakową zbieramy wytrącające się białko.
- Kiedy wywar się zagotuje zmniejszamy temperaturę tak aby proces gotowania przebiegał jak najwolniej
- Dodajemy przyprawy ( sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie.
- Obieramy i myjemy warzywa oraz rozmaryn i natkę pietruszki.
- Warzywa kroimy na dość duże części i po 80 minutach gotowania wkładamy do wywaru.
- Cały czas sprawdzamy czy proces gotowania przebiega prawidłowo.
- Cebuli nie obieramy tylko przekrawamy na pół i przypalamy na gazie.
- Po kolejnych 20 minutach wkładamy do wywaru przypalone połówki cebuli oraz gałązkę rozmarynu.
- Po 120 minutach wyłączmy piecyk, mięso oraz warzywa wyjmujemy z rosołu. Możemy je wykorzystać jako składniki farszu do naleśników, krokietów bądź pierogów.
- Ewentualnie doprawiamy do smaku. Na talerze nakładamy swojski makaron, nalewamy gorący rosół i posypujemy poszatkowaną natką pietruszki.
SMACZNEGO !
Witam wszystkich :) Dzisiejsze wydanie rosołu to klasyk w polskich rodzinach...
Odsłon: 6152
Nawet papież Franciszek, choć przecież nie polak, po coniedzielnej audiencji...
Odsłon: 11859
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 390
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 390
Składniki
- Do garnka wkładamy umyte mięso i zalewamy taką ilością zimnej wody aby przykryła mięso - wody nie może być zbyt dużo. - Zaczynamy gotować doprowadzając do wrzenia. W tym czasie łyżką cedzakową zbieramy wytrącające się białko. - Kiedy wywar się zagotuje zmniejszamy temperaturę tak aby proces gotowania przebiegał jak najwolniej - Dodajemy przyprawy ( sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie.
- Obieramy i myjemy warzywa oraz rozmaryn i natkę pietruszki. - Warzywa kroimy na dość duże części i po 80 minutach gotowania wkładamy do wywaru. - Cały czas sprawdzamy czy proces gotowania przebiega prawidłowo. - Cebuli nie obieramy tylko przekrawamy na pół i przypalamy na gazie. - Po kolejnych 20 minutach wkładamy do wywaru przypalone połówki cebuli oraz gałązkę rozmarynu. - Po 120 minutach wyłączmy piecyk, mięso oraz warzywa wyjmujemy z rosołu. Możemy je wykorzystać jako składniki farszu do naleśników, krokietów bądź pierogów. - Ewentualnie doprawiamy do smaku. Na talerze nakładamy swojski makaron, nalewamy gorący rosół i posypujemy poszatkowaną natką pietruszki. SMACZNEGO !
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa kartoflanka
Zupy
Zupa z botwiny na mięsie
Zupy
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Zupy
Krem ze szparagów
Zupa kartoflanka
Doskonała propozycja dla oszczędnych. Prosta zupa z ziemniakami, która z pewn...
Odsłon: 124
Zupa z botwiny na mięsie
O tej porze roku botwinka powinna jak najczęściej gościć na naszych stołach....
Odsłon: 45