Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół na bazie mięsa wołowego oraz skrzydła indyczego. przepis mojej Mamusi z małą modyfikacją.
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 192
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 192
Składniki
- Do garnka wkładamy umyte mięso i zalewamy taką ilością zimnej wody aby przykryła mięso - wody nie może być zbyt dużo. - Zaczynamy gotować doprowadzając do wrzenia. W tym czasie łyżką cedzakową zbieramy wytrącające się białko. - Kiedy wywar się zagotuje zmniejszamy temperaturę tak aby proces gotowania przebiegał jak najwolniej - Dodajemy przyprawy ( sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie.
- Obieramy i myjemy warzywa oraz rozmaryn i natkę pietruszki. - Warzywa kroimy na dość duże części i po 80 minutach gotowania wkładamy do wywaru. - Cały czas sprawdzamy czy proces gotowania przebiega prawidłowo. - Cebuli nie obieramy tylko przekrawamy na pół i przypalamy na gazie. - Po kolejnych 20 minutach wkładamy do wywaru przypalone połówki cebuli oraz gałązkę rozmarynu. - Po 120 minutach wyłączmy piecyk, mięso oraz warzywa wyjmujemy z rosołu. Możemy je wykorzystać jako składniki farszu do naleśników, krokietów bądź pierogów. - Ewentualnie doprawiamy do smaku. Na talerze nakładamy swojski makaron, nalewamy gorący rosół i posypujemy poszatkowaną natką pietruszki. SMACZNEGO !