Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół dziś poleca się, ale taki podkręcony. O wyrazistym smaku i aromacie, z chrzanem i imbirem. Postanowiłam trochę poeksperymentować i się udało. Taki rosół ma ciekawy smak, trochę odbiega od tego tradycyjnego.
Składniki
Do garnka włożyć umyte ćwiartki i porcję z kaczki, opaloną cebulę oraz umyte i obrane warzywa. Zalać zimną wodą tyle, aby zakryła zawartość garnka. Zagotować, a potem zmniejszyć ogień do minimum i gotować rosół kilka godzin. Dodać sól, kurkumę i pieprz oraz chrzan i imbir. Ma tylko delikatnie pykać. Gdy rosół jest gotowy ewentualnie doprawić do smaku. W trakcie gotowania rosołu ugotować makaron. Na talerze lub do misek nałożyć makaron, zalać gorącym rosołem, dodać marchewkę i udekorować natką pietruszki i tymiankiem.