Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny aromatyczny rosół z gołębi z wiejskiej hodowli. Smak i kolor rosołu wzbogacił dodatek szafranu oraz duża ilość warzyw. Rosół podałam z ziemniakami pieczonymi w piecu do pizzy między dwoma kamieniami. Dzięki pieczeniu ich w ten sposób uzyskałam efekt podobny jak podczas pieczeniu w ognisku - czyli mocno chrupiąca skórka i miękki środek. Całość idealnie się komponowała tworząc zaskakująco pyszne połączenie.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38031
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 153
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38031
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 153
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Składniki
Umyte tuszki gołębi razem z podrobami przekładamy do garnka. Dodajemy warzywa i przyprawy oprócz soli. Zalewamy zimną wodą tak, aby tylko przykryła mięso i warzywa. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 3-4 godziny, rosół powinien tylko mrugać. Pod koniec gotowania rosół solimy do smaku. Pod koniec gotowania rosołu przygotowujemy ziemniaki. Dokładnie je myjemy. Osuszamy. Układamy w piecu do pizzy i pieczemy przez około 10-15 minut. Skórka ziemniaków powinna zrobić się chrupiąca, a po naciśnięciu drewnianą łyżką ziemniak powinien pęknąć.
Rosół wlewamy do głębokich talerzy. Do rosołu podajemy kilka rozgniecionych ziemniaków oprószonych solą, świeżym tymiankiem i szafranem.